A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány közleménye

Az egészségügyi dolgozók támogatására szóló pályázatot az alapítvány regionális irodáiban nyújthatják be az érintettek. Előzetesen be kell szerezniük az intézményi munkáltatói igazolást és annak a magyar fordítását. Ennek érdekében a munkáltatói igazolással a KMEDT helyi képviselőihez kell fordulniuk: a beregszászi körzetben Milyo Erika, Jakab Lajos, Pauk Volodimir, a nagyszőlősi körzetben Mező Albert, Pogoriljak Vaszil, a técsői körzetben Csik Adalbert, a munkácsi körzetben Varga László, az ungvári körzetben Mincsuk Alekszandra, a csapi körzetben Szabó Erika.

Azok az egészségügyi dolgozók, akik beszélnek magyarul, de nem rendelkeznek sem magyar igazolvánnyal sem magyar iskolai bizonyítvánnyal, a magyar nyelvtudást igazoló dokumentum ügyében a Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központjához fordulhatnak október 5.,október 14., október 21., október 24., október 25.-én 16:00-17:00 óra (közép-európai idő szerint) között a főiskola 101-es termében. Személyigazolvány felmutatása kötelező, illetve személyigazolvány-másolatot hozzanak magukkal.

A gyermekétkeztetési támogatás második részlete iránti pályázatot október 1-től október 31-ig lehet benyújtani az alapítvány regionális irodáiban. Azoknak, akik már az első körben benyújtották pályázatukat, elegendő az iskolalátogatási igazolás benyújtása. Az igazolások a tanintézményekben igényelhető.

Gulácsy Géza, a „KMKSZ” JA igazgatója