Beszámoló az oktatási-nevelési támogatás 2016. évi menetéről Kárpátalján

Az alapítvány az év folyamán elvégezte mindazon feladatokat, amelyek az oktatási-nevelési támogatás rendszerének működtetésével kapcsolatos: a pályázat anyagainak kidolgozását, a pályázat meghirdetését, a lebonyolítást végző munkatársak kiképzését, a kérelmek befogadását, a kérelmek feldolgozását, ellenőrzését, összesítését, az utalások előkészítését és az érintettek tájékoztatását.

A 2016-os évben az oktatási-nevelési támogatás iránt egészében 20499 pályázatot nyújtottak be, ami 3,4%-al több mint az előző évben. Ezek közül 20204 A/B típusú, 295 pedig C típusú (hallgatói) támogatás iránti kérelem volt. Az előző évhez képest az A/B típusú pályázatok száma 683-al nőtt, míg a C típusú pályázatok száma 6-al csökkent.        

A pályázatok közül 99 A/B és 7 C típusú pályázat került elutasításra, közülük 74 a magas hiányzási mutató miatt.

        A pályázók között az óvodás gyermekek száma 4518, ami 0,4%-al, az általános-és középiskolásoké és szakiskolások száma 14348, ami 3,8%-al több mint az előző évben. A speciális oktatásban (vasárnapi iskola) részesülők száma 1294, azaz 27,7%-os növekedést mutat. Az iskolások között 1744 első osztályos pályázott, ami 6,4%-al több mint az előző évben.

Valamennyi pályázó részére sikerült átutalni a támogatást.

A támogatás folyósításával kapcsolatos működési költségek felhasználásra és elszámolásra kerültek.

                                                                    

                                                                                                   Gulácsy Géza, igazgató