Beszámolók a BGA kisösszegű pályázatainak benyújtásáról

Beszámoló a BGA kisösszegű pályázatainak benyújtásáról a 2020. évben

2020-ban a benyújtott pályázatok száma egészében 146 volt, ami 45,3%-kal kevesebb, mint az előző évben. Az eredetileg 150 MFt-os pályázati keret a járványhelyzet következtében a felére csökkent, illetve kikerültek a rendezvényekre igényelt támogatások. A pályázatokra igényelt összeg mintegy négyszeresen haladta meg a végül rendelkezésre álló keretet. Egészében 125, illetve a csökkentett keretből 113 pályázat részesült támogatásban, ami a pályázatok mintegy 77%-a.

A BGA által megítélt támogatások az alábbiak szerint oszlottak meg:

 

Beszámoló a BGA kisösszegű pályázatainak benyújtásáról a 2019. évben

2019-ben a benyújtott pályázatok száma egészében 267 volt, ami 15,3%-kal kevesebb, mint az előző évben, ami pályázati rendszer átalakításának eredménye. A 31MFt-os keretre nyílt rendszerben pályázhattak. A pályázatokra igényelt összeg mintegy négyszeresen haladta meg a rendelkezésre álló keretet. Egészében 169 pályázat részesült támogatásban, ami a pályázatok mintegy 63%-a.

A megítélt támogatások az alábbiak szerint oszlottak meg:


Beszámoló a BGA kisösszegű pályázatainak benyújtásáról a 2018. évben

2018-ben a benyújtott pályázatok száma egészében 304 volt, ami 15,3%-kal kevesebb, mint az előző évben, ami pályázati rendszer átalakításának eredménye. A KMKSZ, az UMDSZ és a KMPSZ részére külön keretek voltak meghatározva (26MFt), amelyekre meghívásos pályázatot nyújtottak be. A fennmaradó 34MFt-os keretre nyílt rendszerben pályázhattak. A pályázatokra igényelt összeg mintegy négyszeresen haladta meg a rendelkezésre álló keretet. Az egyhangúan elfogadott döntési javaslat az adott lehetőségekhez képest maximálisan figyelembe vette a pályázói csoportok igényeit. Egészében 193 pályázat részesült támogatásban, ami a pályázatok mintegy 63%-a.

A megítélt támogatások az alábbiak szerint oszlottak meg:

Gulácsy Géza, igazgató


Beszámoló a BGA kisösszegű pályázatainak benyújtásáról a 2017. évben

2017-ben a benyújtott pályázatok száma egészében 359 volt, ami 15%-kal kevesebb, mint az előző évben, ami pályázati rendszer átalakításának eredménye. A KMKSZ, az UMDSZ és a KMPSZ részére külön keretek voltak meghatározva, amelyekre meghívásos pályázatot nyújtottak be. A fennmaradó 34MFt-os keretre nyílt rendszerben pályázhattak. A pályázatokra igényelt összeg mintegy ötszörösen haladta meg a rendelkezésre álló keretet. Egy pályázat kivételével valamennyi érvényes volt. Az egyhangúan elfogadott döntési javaslat az adott lehetőségekhez képest maximálisan figyelembe vette a pályázói csoportok igényeit. Egészében 179 pályázat részesült támogatásban, ami a pályázatok mintegy 50%-a.

A megítélt támogatások az alábbiak szerint oszlottak meg:

 

Gulácsy Géza, igazgató