KT támogatás

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány
a 2014. évre meghirdeti a magyar-magyar kapcsolattartási támogatást.

TÁJÉKOZTATÓ a kapcsolattartási támogatásról

2008-01-09 15:27
A magyar Kormány döntése alapján a szerbiai és az ukrajnai magyar közösség tagjainak 2008. január 1-jétől új támogatási formaként bevezetésre kerül a magyar-magyar kapcsolattartási támogatás.

Azok a szerb, illetve ukrán állampolgárok igényelhetik, akik a kérelem benyújtásának napján rendelkeznek Magyar igazolvánnyal, vagy Magyar hozzátartozói igazolvánnyal. Azoknak a személyeknek nyújtható a kapcsolattartási támogatás, akik oktatási, kulturális, művészeti, közművelődési, tudományos, hitéleti, média, sport, civiltársadalmi, önkormányzati együttműködési, magyar-magyar együttműködési, illetve kegyeleti okokból utaznak Magyarországra. Az üzleti tevékenységgel, turizmussal, illetve munkavállalással kapcsolatosan beutazók e körbe nem tartoznak.

Tájékoztató a kapcsolattartási támogatásról

A támogatást azok az ukrán állampolgárok igényelhetik, akik rendelkeznek a Magyarországra történő beutazásra feljogosító vízummal vagy kishatárforgalmi engedéllyel és Magyar Igazolvánnyal vagy Magyar Hozzátartozói Igazolvánnyal. A támogatás mértéke két féle lehet: azok számára, akik díjmentesen kaptak vízumot, vagy kishatárforgalmi engedélyt- 15 eurónyi, akik vízumdíjat fizettek- 50 eurónyi.

A támogatás elnyeréséhez ki kell tölteni egy kérelmet, illetve mellékelni kell az útlevél vízumot tartalmazó oldalának fénymásolatát, valamint a vízumdíj befizetéséről szóló csekk fénymásolatát is, ha a vízum nem volt díjmentes, valamint a személyigazolvány első oldalának és az identifikációs kódról szóló igazolásnak a fénymásolatát.

A kérelmek benyújtásának határideje nincs. Az üzleti tevékenységgel, túrizmussal és munkavállalással kapcsolatos beutazókra, tehát az ilyen jellegű vízummal rendelkezőkre ez a támogatási forma nem terjed ki. Csak a 2012-ben és 2013-ban kiadott vízumok után lehet támogatást kérni. Egy évben 2 esetben igényelhető támogatás.

A támogatások folyósítása kizárólag banki felvétellel történhet. A támogatások odaítéléséről az alapítvány kuratóriuma dönt. A döntésről az érintetteket értesítik.